kooktip c o r s o

Kookvrijwilliger Ilkay legt uit hoe je deze heerlijke kisir maakt (Turkse bulgursalade).

Voor ongeveer 6 personen 

 Ingrediënten: 

  • 2 glazen fijne bulgur 
  • 1,5 glazen heet water 
  • 1 theeglas olijfolie 
  • 1 theelepel zout 
  • 1 theelepel chilivlokken 
  • Sap van 2 citroenen 
  • ½ theeglas granaatappelmelasse 
  • 6 stengels lente-ui 
  • ½ bosje peterselie 
  • ½ bosje verse munt 
  • 2 eetlepels tomatenpuree 

Tip: Houd je van pittig en minder tomatensmaak? Voeg dan 1 eetlepel paprikapasta toe of gebruik 1 eetlepel minder tomatenpuree. 

Bereidingswijze: 

  1. Doe de bulgur in een grote kom en giet het hete water erover. Dek af met een deksel of folie en laat 15–20 minuten rusten tot de bulgur zacht is en al het vocht heeft opgenomen. 
  2. Is de bulgur nog niet gaar? Voeg dan wat extra heet water toe. Hoe grover de bulgur, hoe meer water je nodig hebt. 
  3. Snijd ondertussen de lente-ui, munt en peterselie fijn. 
  4. Roer de bulgur voorzichtig los met een vork zodat hij luchtig blijft. 
  5. Voeg de tomatenpuree, olijfolie, zout, chilivlokken, citroensap en granaatappelmelasse toe en meng goed. 
  6. Meng daarna de fijngesneden groenten erdoor. 
  7. Laat de salade eventueel nog kort rusten zodat de smaken goed kunnen intrekken. 
  8. Serveer koud of op kamertemperatuur, eventueel met slabladeren of plakjes citroen. 

 

Extra tip: 

Voeg gerust groenten naar wens toe, zoals maïs, komkommer of tomaat. Ook heerlijk erbij. 

Wij koken op gevoel: proef tijdens het bereiden en voeg gerust extra granaatappelmelasse, citroensap, tomatenpuree,... toe als je dat lekkerder vindt. Koken is een kwestie van smaak en intuïtie. ...


bedankt voor de verse producten!