kooktip

Belin legt uit hoe ze haar heerlijke Café de Paris saus maakt!

Ingrediënten

120g boter
1 grote sjalot (fijngesneden)
1 grote of 2 kleine teentjes knoflook (geperst)
3 zoute ansjovisfilets (uitgelekt en fijngehakt) of 1,5 eetlepel miso
1/2 theel. kerriepoeder
1/4 theel. cayennepeper
3 eetl. kappertjes
2 eetl. bieslook (fijngesneden)
2 eetl. verse dragon (fijngesneden)
1 eetl. peterselie (fijngesneden)
2 theel. verse tijm
120 ml slagroom of een lactosevrije versie met een hoog vetgehalte
2 theel. citroensap, balsamico- of ciderazijn
Bereidingswijze

Zet alle ingrediënten tot en met de cayennepeper samen met 1/4 theelepel zeezout op het vuur in een pannetje en laat 5 minuutjes doorkoken. De sjalot moet gaar worden in de gesmolten boter.
Voeg de kappertjes, de kruiden en een paar flinke draaien van de zwarte pepermolen toe en laat nog 1 minuut koken.
Voeg de room en het citroensap of de azijn toe maar laat niet meer opkoken.
Dien de saus warm op bij veggieburgers, gehaktballetjes, een stuk vlees of vis of gebakken kip(spiesjes), patatjes en… laat de complimentjes maar komen!

Extra tip:

Voeg gerust meer kruiden toe die je lekker vindt! Deze saus kan alles aan.

“Een ontdekking uit de periode dat ik stage deed bij c o r s o en regelmatig kookte voor artiesten. Toen ik deze saus voor het eerst maakte, waren de reacties laaiend enthousiast. Hoe kan het ook anders, met al die boter, room en verse kruiden? Dit smaakbommetje, dat verrassend goed combineert met veggie, maar ook met vlees of vis, zet ik heel graag telkens opnieuw op tafel. Mijn versie van deze saus vind je hierboven. Je hebt er een heel lijstje ingrediënten voor nodig, maar geloof me: het loont de moeite. Geniet ervan!”


bedankt voor de verse producten!